logo
cibulebistro cibulebistro

cibulebistro
cibulejidlo

Vše o vývaru

cibulebistro
cibulebistro
cibulebistro

Bez vývaru neuvaříš

Vývar je základem každé kuchyně. Proto je i základním produktem značky Cibule Bistro. Je plný chuti, nutričně bohatý, uvařený podle tradiční receptury, ale nejmodernější cestou.

cibulebistro cibulebistro
cibulebistro

Jak vývar připravujeme?

Vývar od značky Cibule Bistro je uvařený tak, jak má správně být. Opečeme kosti, zeleninu, přidáme bylinky, koření, vodu a nic víc. Díky high-tech skandinávskému varnému zařízená umíme připravit nutričně bohatý vývar z čerstvých surovin, a to tradiční metodou pomalého vaření.

cibulebistro cibulebistro
cibulebistro
cibulebistro

Po uvaření projde vývar speciálním technologickým ošetřením, které umožní vývar ihned po uvaření bez přístupu vzduchu zabalit, a zaručit tak maximální možnou kvalitu produktu po celou dobu jeho trvanlivosti. Celý proces přípravy vývaru je pečlivě monitorován, aby zaručoval vždy stálou vysokou kvalitu a chuť skutečného vývaru.

cibulebistro

Vaříme ze surovin pečlivě vybraných u farmářů a lokálních dodavatelů, ale umíme zachraňovat a dále zpracovávat produkty z farem a chovů, které by se jinak jen těžko využily, protože kvůli malým detailům neodpovídají standardním potřebám trhu.

cibulebistro cibulebistro
cibulebistro
cibulebistro

Na vaření využíváme pestré zdroje energie, hlavně tu ze solárních panelů a zbytkového tepla z mrazíren, a tím jsme velice efektivní. Vyvařené kosti a zeleninu, pro někoho možná odpad, ale pro nás cenný bio produkt, umíme využít dál.

cibulebistro

Cesta našeho vývaru

cibulebistro
cibulebistro cibulebistro

Výhody vývaru

cibulebistro

Dlouho tažený

Náš dlouho tažený vývar zlepší chuť vámi připravovaných pokrmů, ale můžete si ho dát i samotný jako polévku.

cibulebistro

Bílkoviny

Náš vývar z kostí má vysoký obsah bílkovin, které napomáhají k růstu a udržení svalové hmoty a přispívají k udržení normálního stavu kostí.

cibulebistro

Bez lepku

Náš zeleninový, kuřecí a hovězí vývar neobsahují lepek, jsou proto vhodnou potravinou i pro celiaky.

cibulebistro

Vege

Náš zeleninový vývar si mohou vychutnat i vegetariáni a vegani, je opravdu vege.

cibulebistro

Každodenní balanc

Vývar jako generační poklad a každodenní rovnováha. Zahřeje a dodá pohodu nejen v sychravých a mrazivých dnech.

cibulebistro

S nízkou energetickou hodnotou

S nízkým obsahem kalorií nám zeleninový a kuřecí vývar příjemnou formou dodá výživu, ale s minimem kalorií.

cibulebistro

Během sportu nebo po něm

Pokud jsme po sportu vyčerpaní, může náš žaludek snášet tekutý vývar lépe než pevnou stravu.

cibulebistro

Hydratace – snídaně pro chytré lidi

Jelikož je vývar primárně tekutina, je jasné, že jeho konzumací pomáháme tělu ke správné hydrataci a určitě vám bude chutnat více než voda.

cibulebistro

Bez tuku

Všechny naše vývary jsou bez tuku. Pouze voda, kosti, zelenina a koření ve správném poměru pro perfektní vyváženou chuť.

Produkty

Vývar na polévku
cibulebistro

Cibule Bistro
Hovězí vývar polévka

cibulebistro

Cibule Bistro
Kuřecí vývar polévka

cibulebistro
cibulebistro cibulebistro
cibulebistro hovezi vyvar

Cibule Bistro
Hovězí vývar polévka

10 hodin tažený silný čistý vývar z opečených kostí, zeleniny a koření, perfektně dochucený pro přípravu polévky.

POUŽITÍ

Vývar ohřejte v hrnci a přidejte svou oblíbenou zeleninu, nudle nebo maso a můžete servírovat. Nebo ho můžete pít jen tak, samotný.

CO BYSTE JEŠTĚ MĚLI O VÝVARU VĚDĚT?

Vývar je osolen kvalitní BIO solí z Mallorky.

Než vývar otevřete, nejdřív obal protřepejte.

Vývar želíruje. Při nižší teplotě má rosolovitou konzistenci,ale nebojte se, stačí ho jen nechat povolit.

Vývar v neporušeném obalu vydrží celý rok od data výroby,po otevření se doba spotřeby krátí na 8 dní.

Pokud vám vývar zbude, můžete ho zamrazit.

cibulebistro
cibulebistro
cibulebistro cibulebistro
cibulebistro hovezi vyvar

Cibule Bistro
Kuřecí vývar polévka

6 hodin tažený silný čistý vývar z opečených kostí, zeleniny a koření, perfektně dochucený pro přípravu polévky.

POUŽITÍ

Vývar ohřejte v hrnci a přidejte svou oblíbenou zeleninu, nudle nebo maso a můžete servírovat. Nebo ho můžete pít jen tak, samotný.

CO BYSTE JEŠTĚ MĚLI O VÝVARU VĚDĚT?

Vývar je osolen kvalitní BIO solí z Mallorky.

Než vývar otevřete, nejdřív obal protřepejte.

Vývar želíruje. Při nižší teplotě má rosolovitou konzistenci,ale nebojte se, stačí ho jen nechat povolit.

Vývar v neporušeném obalu vydrží celý rok od data výroby,po otevření se doba spotřeby krátí na 8 dní.

Pokud vám vývar zbude, můžete ho zamrazit.

cibulebistro
cibulebistro
Vývar na vaření
cibulebistro

Cibule Bistro
Zeleninový vývar

cibulebistro

Cibule Bistro
Hovězí vývar

cibulebistro

Cibule Bistro
Kuřecí vývar

cibulebistro

Cibule Bistro
Pho vývar

cibulebistro cibulebistro
cibulebistro hovezi vyvar

Cibule Bistro
Zeleninový vývar

3 hodiny tažený silný vývar, z opečené zeleniny, dochucený pouze bylinkami a kořením.

POUŽITÍ

Ideální jako základ na polévky, šťávy, omáčky, rizota, pro dušení a pečení. Nebo ho můžete pít jen tak samotný.

CO BYSTE JEŠTĚ MĚLI O VÝVARU VĚDĚT?

Než vývar otevřete, nejdřív obal protřepejte.

Vývar želíruje. Při nižší teplotě má rosolovou konzistenci, ale nebojte se, stačí ho nechat jen povolit.

Vývar v neporušeném obalu vydrží celý rok od data výroby,po otevření se doba spotřeby krátí na 8 dní.

cibulebistro
cibulebistro
cibulebistro cibulebistro
cibulebistro hovezi vyvar

Cibule Bistro
Hovězí vývar

12 hodin tažený silný vývar, z opečených kostí, masa a zeleniny, dochucený pouze kořením.

POUŽITÍ

Ideální jako základ na polévky, šťávy, omáčky, rizota, pro dušení a pečení. Nebo ho můžete pít jen tak samotný.

CO BYSTE JEŠTĚ MĚLI O VÝVARU VĚDĚT?

Než vývar otevřete, nejdřív obal protřepejte.

Vývar želíruje. Při nižší teplotě má rosolovou konzistenci, ale nebojte se, stačí ho nechat jen povolit.

Vývar v neporušeném obalu vydrží celý rok od data výroby,po otevření se doba spotřeby krátí na 8 dní.

cibulebistro
cibulebistro
cibulebistro cibulebistro
cibulebistro hovezi vyvar

Cibule Bistro
Kuřecí vývar

6 hodin tažený silný vývar, z opečených kostí, masa a zeleniny, dochucený pouze kořením.

POUŽITÍ

Ideální jako základ na polévky, šťávy, omáčky, rizota, pro dušení a pečení. Nebo ho můžete pít jen tak samotný.

CO BYSTE JEŠTĚ MĚLI O VÝVARU VĚDĚT?

Než vývar otevřete, nejdřív obal protřepejte.

Vývar želíruje. Při nižší teplotě má rosolovou konzistenci, ale nebojte se, stačí ho nechat jen povolit.

Vývar v neporušeném obalu vydrží celý rok od data výroby,po otevření se doba spotřeby krátí na 8 dní.

cibulebistro
cibulebistro
cibulebistro cibulebistro
cibulebistro hovezi vyvar

Cibule Bistro
Pho vývar

12 hodin tažený silný vývar, z opečených kostí, masa a zeleniny, dochucený pouze kořením.

POUŽITÍ

Ideální jako základ na polévky, šťávy, omáčky, rizota, pro dušení a pečení. Nebo ho můžete pít jen tak samotný.

CO BYSTE JEŠTĚ MĚLI O VÝVARU VĚDĚT?

Než vývar otevřete, nejdřív obal protřepejte.

Vývar želíruje. Při nižší teplotě má rosolovou konzistenci, ale nebojte se, stačí ho nechat jen povolit.

Vývar v neporušeném obalu vydrží celý rok od data výroby,po otevření se doba spotřeby krátí na 8 dní.

cibulebistro
cibulebistro
cibulebistro

Kostka vs. Náš vývar z masa a kostí

Nebudeme si nalhávat, že příprava domácího, dlouho taženého vývaru, je rychlovka či úplně jednoduchá věc. Není. Existují samozřejmě kulinářské zkratky, trh nabízí mnoho alternativ, a jednou z nich jsou samozřejmě vývary v kostce. Otázkou je, jestli nám toto usnadnění práce přinese benefity. Je potřeba si říct, kde rozdíly vidíme.

Poctivý vývar jsou opečené kosti, pečlivě vybraná a následně opečená zelenina, bylinky, voda. Při vaření vývar nikdy nesolíme, abychom si nepokazili jídla, která z něj budeme chystat, neúměrným množstvím soli. Pak už je nutná velká trpělivost při mnohahodinovém tažení vývaru na určenou teplotu. Při správném skladování vám takový vývar vydrží až jeden rok. Víte, co jíte. 

cibulebistro
cibulebistro

Vývar v kostce se řadí mezi dehydratované potraviny, jejichž kvalita se do jisté míry řídí vyhláškou. Vývar v kostce je z velké části ztužený tuk, kolikrát není ani živočišný, v mnoha případech je rostlinný, a to zejména palmový, jehož produkce má špatný vliv na naše životní prostředí. Vývar v kostce obsahuje často neúměrné množství soli a pro různé příchutě i množství zvýrazňovačů chuti a vůně a glutamáty. Někdy se opravdu může stát, že vás po takové polévce bolí břicho a hlava. Zeleninu asi obsahuje každá kostka, ale v jakém množství? Ani to nemůžeme zjistit a ověřit. 

Možnosti a alternativy jsou, každý si může vybrat. My jsme si vybrali cestu našich babiček a francouzského šéfkuchaře a restauratéra Auguste Escoffiera a děláme vývary tak, abychom dostali na svůj i váš stůl tuhle poctivou tekutou superpotravinu. 

Recepty

cibulebistro